Zoek
Zoek

Nürburgring – Circuit variaties

16,9524,95

De Nürburgring, wie kent het niet. Het beroemde circuit is gelegen in de stad Nürburg in Duitsland en staat ook bekend als de “Groene Hel” vanwege zijn listige lay-out en meedogenloze karakter. Populair onder autoliefhebbers en motorrijders over de hele wereld staat de Nürburgring bekend om zijn geschiedenis en uitdagingen.

Nu hebben we dit circuit op papier gezet en is hij in verschillende varianten verkrijgbaar.

De Nürburgring

De Nürburgring, wie kent het niet. Het beroemde circuit is gelegen in de stad Nürburg in Duitsland en staat ook bekend als de “Groene Hel” vanwege zijn listige lay-out en meedogenloze karakter. Populair onder autoliefhebbers en motorrijders over de hele wereld staat de Nürburgring bekend om zijn geschiedenis en uitdagingen. Of je nu je vaardigheden wilt testen of liever langs de kant van de weg kijkt: de Nürburgring is zeker een bezoek waard.

Zijn geschiedenis

De Nürburgring is in 1927 gebouwd door de Duitse automobielclub ADAC. De route werd destijds ontworpen als een veilige en uitdagende testbaan om auto’s op te testen. De oorspronkelijke indeling van de Nürburgring was anders dan die nu is. De baan bestond toen namelijk nog uit twee delen: de Nordschleife (Noordlus) en de Südschleife (Zuidlus). Hoewel de Nordschleife momenteel nog dienst doet wordt de Südschleife niet langer gebruikt. De Nordschleife was 22,835 km lang, terwijl de Südschleife slechts 7,747 km lang was.

In totaal besloeg de Nürburgring daarmee dus zo’n 28 km. In een zeer korte tijd won de Nürburgring aan populariteit en werd het al snel een van de beroemdste racecircuits ter wereld. Na de crash van Niki Lauda in 1976 is besloten dat de “Groene Hel” niet langer aan de veiligheidsnormen voldeed. Hierom werden Formule 1 races niet langer op het circuit georganiseerd.

de lay-out

Het circuit bevind zich in het Eifelgebergte, een adembenemend en golvend landschap. Om één van deze reden is dit gebied zo razend populair is onder motorrijders.

De Nordschleife beschikt over meer dan 150 bochten en heeft veel hoogteverschil over de totale lengte. Hierom de Nordschleife beschouwd als een van de moeilijkste circuits ter wereld. De GP-Strecke is korter met minder hoogte verschil dan de Nordschleife, maar het blijft een lastig circuit.

Zelf rijden!

Een aantal dagen per jaar houdt de Nürburgring zijn welbekende ” Touristenfahrten”. Het dan mogelijk zelf een ronde te rijden op de Nordschleife. Voor één enkele ronde betaal je € 25,- doordeweeks. Wil je liever in het weekend rijden dan mag je €30,- afrekenen.

Nu hebben we dit circuit op papier gezet en is hij in verschillende varianten verkrijgbaar. Heb jij een andere droom circuit of auto kijk, dan verder in onze webshop tussen de andere designs!