Search
Search

Mercedes-AMG GT R PRO

De Mercedes GT R PRO, het is de ‘circuitversie’ van de AMG GT R. Die laatste combineert zijn rauwe karakter met een aantal praktische zaken, maar dat is bij de Mercedes GT R PRO niet het geval. Een rolkooi, gewichtsbesparing in het interieur en veel aerodynamische onderdelen in koolstofvezel: echt klaar voor het circuit.

Nu hebben we deze auto op papier gezet en is hij in verschillende varianten verkrijgbaar.

14,9524,95

Als aanvulling op het vrij uitgebreide aanbod van Mercedes-AMG GT-modellen werden twee gelimiteerde modellen uitgebracht. De ene is de AMG GT R Roadster en de andere is de absolute top. Hij heet de Mercedes-AMG GT R PRO en het is de ‘circuitversie’ van de AMG GT R. Die laatste combineert zijn rauwe karakter met een aantal praktische zaken, maar dat is bij de Mercedes-AMG GT R PRO niet het geval. Een rolkooi, gewichtsbesparing in het interieur en veel aerodynamische onderdelen in koolstofvezel: echt klaar voor het circuit.

Ja, en er zijn andere snelheid verhogende middelen toegediend. De voornaamste veranderingen zijn: een betere verhouding tussen vermogen en gewicht, een geoptimaliseerde ophanging, meer neerwaartse druk en meer lichtgewicht onderdelen. De GT R Pro zou de Nürburgring in 7 minuten en 4,63 seconden aankunnen. Terwijl de langzamere R dat in 7 minuten en 10,92 seconden doet.

Er zullen slechts 750 stuks van de Mercedes-AMG GT R Pro gemaakt worden met een vanaf prijskaartje 218.000 euro (exclusief belastingen). Je moet dan nog beginnen aan het koolstofvezel pakket, de keramische remmen en het circuit-pakket die een stalen rolkooi, een vierpuntsgordel en een brandblusser bevat. Je bent gewaarschuwd.

Nu hebben we deze auto op papier gezet en is hij in verschillende varianten verkrijgbaar. Heb jij een andere droomauto kijk, dan verder in onze webshop tussen de andere designs!