Zoeken
Zoeken

McLaren F1 GTR

16,9524,95

De McLaren F1 GTR is de circuit variant van de McLaren F1 die in 1995 is gelanceerd en geproduceerd voor races in GT klasse. Hij is het beroemdst om zijn overwinning tijdens de 24 uur van Le Mans in 1995, waar hij het op heeft genomen tegen de snellere, speciaal gebouwde prototypes in zeer natte omstandigheden. De McLaren F1 GTR reed internationaal tot 2005, toen het laatste racechassis met pensioen ging.

De McLaren F1 GTR is de circuit variant van de McLaren F1 die in 1995 is gelanceerd en geproduceerd voor races in GT klasse, zoals de BPR Global GT Series, FIA GT Championship, JGTC en British GT Championship. Onder de kap werd deze aangedreven door de krachtige BMW S70/2 V12-motor. Hij is het beroemdst om zijn overwinning tijdens de 24 uur van Le Mans in 1995, waar hij het op heeft genomen tegen de snellere, speciaal gebouwde prototypes in zeer natte omstandigheden. De McLaren F1 GTR reed internationaal tot 2005, toen het laatste racechassis met pensioen ging.

Gordon Murray, de bedenker van de McLaren F1, zag zijn creatie als de ultieme auto voor op de weg. Tijdens de ontwikkeling had Murray geen intentie om met de auto te gaan racen. Ondanks dat, gebruikt de auto veel racetechnologieën en -ontwerpen. Ook duurde het niet lang voor de auto uiteindelijk zijn eerste race tijdens de BPR Global reed.

Uiteindelijk gaf Murray toe en stemde ermee in om de F1 om te bouwen tot een racewagen, waarbij hij ermee instemde om verschillende chassis te bouwen voor competitie in het seizoen 1995. Een ongebruikt F1-chassis wat nummer 19 zou worden, werd door McLaren meegenomen en door het bedrijf aangepast als ontwikkelingsprototype.

Nu hebben we dit circuit op papier gezet en hij is nu voor jou verkrijgbaar. Heb jij een andere droomauto kijk, dan verder in onze webshop tussen de andere designs!

DIT vind je ook leuk!