Zoek
Zoek

Porsche 911 GT3 RS

16,9524,95

Voortbouwend op de al ongelooflijke 911 GT3 van de 992-generatie komt Porsche met een nieuwste versie van hun ultieme straatlegale circuitwapen, de 911 GT3 RS! Dit is het equivalent van een dag naar de Top Gun acedemie gaan. Nu hebben we deze auto op papier gezet en is hij in verschillende varianten verkrijgbaar.

De Porsche 911 GT3 RS

Voortbouwend op de al ongelooflijke 911 GT3 van de 992-generatie komt Porsche met een nieuwste versie van hun ultieme straatlegale circuitwapen, de 911 GT3 RS!

862 KG downforce

Wij zijn ervan overtuigd dat RS moet staan voor “Really Sticks”. De 911 GT3 RS heeft een 40% grotere achtervleugel, een volledig ingekapselde onderzijde, een enorme centrale radiator vooraan en meer wielkastventilatie. De 911 GT3 RS gaat de weg op met bijna 862 kilo downforce, wat zich vertaalt in scherpere bochten, hogere bochtensnelheden en natuurlijk veel meer vertrouwen bij de bestuurder. Het vermogen is ten opzichte van de GT3 licht gestegen tot 518 pk. De 4-liter natuurlijke ademende flat 6 draait tot dezelfde 9000 tpm en drijft alleen de achterwielen aan via een PDK-versnellingsbak met zeven versnellingen. Lichtgewicht glasvezel carrosseriepanelen en herontworpen ophangingscomponenten zorgen voor prestatiewinst die veel verder gaat dan de ruwe cijfers.

Actieve aerodynamica

In vergelijking met de GT3 heeft Porsche zowel de aerodynamica als de thermodynamica van deze auto bewerkt. De hete radiateurlucht wordt naar buiten geleid, weg van de koele motorinlaat. De Porsche 911 GT3 RS heeft actieve aerodynamica voor en achter. De vleugel past zich altijd aan voor maximale downforce of topsnelheid. Afhankelijk van de G-belasting in de auto en de input van de bestuurder. Het luchtweerstandsreductiesysteem kan de achtervleugel in slechts een derde van een seconde door zijn volledige bewegingsbereik van 34 graden bewegen. Een tweedelige voorvleugel onder de auto beweegt synchroon met de achtervleugel en biedt tot 80 procent meer downforce aan de voorkant. Een luchtremsysteem assisteert bij hard remmen.

Rijmodi

De GT3 RS heeft drie beschikbare rijmodi en in de circuitinstelling kan de bestuurder de rebound, compressie voor en achter en de vergrendeling van het achterdifferentieel aanpassen. Allemaal met draaiknoppen op het stuurwiel.

Dit is het equivalent van een dag naar de Top Gun acedemie gaan. Nu hebben we deze auto op papier gezet en is hij in verschillende varianten verkrijgbaar. Heb jij een andere droomauto kijk dan in onze webshop verder tussen onze andere designs!