Search
Search

Porsche 911 GT2 RS MR

Met de MR Performance Kit heeft het bedrijf uit Meuspath een auto ontwikkeld waarmee de Porsche 911 GT2 RS MR op de Nürburgring werd gekroond tot snelste straatlegale sportwagen. Op 25 oktober 2018 reed Porsche-ontwikkelaar Lars Kern de 20,6 kilometer lange ronde van de “Groene Hel” in slechts 6: 40,3 minuten in een Porsche 911 GT2 RS MR.

Nu hebben we deze auto op papier gezet en is hij in verschillende varianten verkrijgbaar.

16,9524,95

Met de MR Performance Kit heeft het bedrijf uit Meuspath een auto ontwikkeld waarmee de Porsche 911 GT2 RS MR op de Nürburgring werd gekroond tot snelste straatlegale sportwagen. Op 25 oktober 2018 reed Porsche-ontwikkelaar Lars Kern de 20,6 kilometer lange ronde van de “Groene Hel” in slechts 6: 40,3 minuten in een Porsche 911 GT2 RS MR. De Porsche-testrijder vestigde in september 2017 al een ronderecord in een in serie geproduceerde Porsche 911 GT2 RS.

De Porsche GT2 RS kwam in 2017 op de markt als de snelste en krachtigste 911 aller tijden. De ingenieurs van Porsche gebruikte hun knowhow uit de ontwikkeling van de 911 RSR en 911 GT3-R. Ook de ervaring van Manthey-Racing, opgedaan in talrijke succesvolle races op de Nürburgring-Nordschleife werd gebruikt. De gerichte wijzigingen betroffen onder meer het chassis en de aerodynamica. De technici concentreerden zich op de geschiktheid voor het rijden op de weg.

De broers Nicolas en Martin Raeder leiden het bedrijf Manthey-Racing gevestigd in Meuspath aan de Nürburgring. Porsche AG heeft een aandeel van 51 procent in het bedrijf. Manthey-Racing biedt klanten diensten, onderdelenpakketten en race-evenementen aan. Het raceteam uit de Eifel is de enige recordhouder met zes algemene overwinningen in de 24 uur van de Nürburgring. Het team uit Meuspath is onder meer verantwoordelijk voor de twee 911 RSR die zijn ingeschreven in het FIA World Endurance Championship (WEC). In deze raceserie behaalde Porsche in juni 2018 een klasseoverwinning in de 24 uur van Le Mans. Het Porsche GT Team heeft momenteel ook een duidelijke voorsprong in het algemene WEC-klassement.

Nu hebben we deze auto op papier gezet en is hij in verschillende varianten verkrijgbaar. Heb jij een andere droomauto kijk dan in onze webshop verder tussen onze andere designs!