Zoek
Zoek

Lamborghini Revuelto: De start van een revolutie

De nieuwe Lamborghini Revuelto: Een samensmelting van geschiedenis en innovatie

Ga op reis naar de toekomst van uitmuntende auto’s met de Lamborghini Revuelto, een fascinerende mix van iconische stijlen uit verschillende decennia. Dit meesterwerk versmelt de onderscheidende kenmerken van legendarische modellen – het gedurfde design van de Murcielago, de gewelfde heupen die doen denken aan de Diablo en de klassieke schaardeuren en wigvorm geïnspireerd door de iconische Countach. Maar wat de Revuelto onderscheidt, is zijn baanbrekende karakter als plug-in hybride, die tradities trotseert en de supercarervaring herdefinieert.

Het hart van de Lamborghini Revuelto: motor, transmissie en prestaties.

Onder de motorkap heeft de Revuelto een in het midden geplaatste 6,5-liter V-12-motor met 814 pk die naar een opwindende toerentallen van 9500 t/min brult. Deze krachtpatser wordt aangevuld door drie elektromotoren – twee die de voorwielen aandrijven en een derde die is geïntegreerd in de achttraps automatische transmissie met dubbele koppeling, voor een gecombineerd vermogen van 1001 pk. Dit maakt de Revuelto de krachtigste Lamborghini ooit en de regerend kampioen in de plug-in hybride categorie, die zelfs de formidabele Ferrari SF90 Stradale overtreft.

Prestaties voorbij grenzen:

Verwacht een opwindende sprint van 2,3 seconden naar 100 km/u en een topsnelheid van 350 km/u. De acceleratie van de Revuelto is niets minder dan intens, dankzij de naadloze samenwerking van elektromotoren en de gierende V-12. Het verbeterde weggedrag, met dank aan een achterwielstuursysteem en koppelvectoring, zorgt voor stabiliteit in de bochten en een behendig vermogen om bochten te nemen. In afwachting van een uitgebreide testrit beloven deze eerste indrukken een ongeëvenaarde rijervaring.

Een unieke hybride: Actieradius, opladen en levensduur van de batterij

In tegenstelling tot traditionele plug-in hybrides is de Revuelto niet gericht op hypermilieu-efficiëntie. Zijn 3,8 kWh batterijpakket, dat strategisch tussen de kuipstoelen is geplaatst, biedt een bescheiden actieradius van 8 km puur elektrisch rijden. Zijn ware genialiteit ligt echter in het gebruik van elektrische energie als aanvulling op de algehele aandrijflijn, waardoor de rijervaring een bliksemsnel aanvoelt. Hoewel de officiële EPA-schattingen voor het brandstofverbruik nog op zich laten wachten, suggereert de focus van de Revuelto op prestaties een compromis in brandstofefficiëntie. De eerste schattingen schommelen rond de 9 km/l in de stad en 16 km/l op de snelweg. Tests in de praktijk zullen een duidelijker beeld geven van hoe deze hybride supercar zijn onverzadigbare vermogen in balans brengt met een praktisch brandstofverbruik.

Lamborghini Revuelto Interieur

Stap in de cockpit van de Revuelto, een mix van space race-esthetiek en geavanceerde technologie. Met slechts twee zitplaatsen geeft dit Italiaanse wonder voorrang aan prestaties boven passagierscapaciteit, door een 12-cilinder motor te huisvesten op de plaats van de achterbank. De cockpit heeft vier rotors op het stuurwiel voor de bediening van de aandrijfmodus, samen met knoppen voor richtingaanwijzers en het activeren van de launch control. In tegenstelling tot de verwachtingen verzekert Lamborghini een ruime hoofd- en beenruimte, die de normen van de Aventador overtreft. Praktisch ontmoet luxe met ruimte achter de stoelen voor een enkele golftas en een kofferbak die plaats biedt aan twee handbagagetassen.

Kortom, de Lamborghini Revuelto is niet zomaar een supercar; het is een uiting van Lamborghini’s streven om grenzen te verleggen. Dit hybride wonder combineert naadloos het beste van Lamborghini’s erfgoed met een elektriserende visie op de toekomst. Maak je vast voor een rit die verwachtingen overstijgt en je naar het volgende tijdperk van uitmuntende auto’s stuwt.

Koop uw Lamborghini Revuelto Poster!

Wil jij je eigen Lamborghini Revuelto? Nou, dat wordt heel moeilijk. Toen de verkoop in oktober 2023 begon, was de Revuelto al uitverkocht tot eind 2025. Wij bieden echter het op één na beste! Je kunt de Lamborghini Revuelto op poster bestellen in onze webshop!