Zoek
Zoek

Jeddah Corniche Circuit

16,9524,95

Het Jeddah Corniche Circuit is een racecircuit van 6.174 meter lang. Het circuit is gelegen in Jeddah, een stad in Saoedi-Arabië en is een stratencircuit. Sinds 2021 staat dit circuit op de formule 1 calender. Al snel veroverde het circuit de harten van veel Formule 1 fans omdat dit het snelste stratencircuit is op de kalender. Zo halen de Formule wagens een gemiddelde snelheid van meer dan 250 km/uur. Met 3 lange DRS stukken, worden hoge snelheden gehaald die uitermate geschikt zijn voor mooie inhaalacties. Niet alleen is het Jeddah Corniche circuit en snel circuit, het is na Spa-Francorchamps ook het langste circuit op de F1 kalender.

Het Jeddah Circuit is ontworpen door Duitser Carsten Tilke, zijn vader Hermann Tilke was betrokken bij het ontwerpen of renoveren van bijna elk F1 circuit dat vandaag de dag in gebruik genomen word.

De eerste F1 Grand Prix op het Jeddah Corniche Circuit was op 5 december 2021. Deze race werd gewonnen door Lewis Hamilton, die ook de snelste ronde reed met een tijd van 1:30.734. Dat is tot op de dag van vandaag nog steeds de snelste ronde die er op dit circuit gereden is. In 2022 won Max Verstappen de F1 Grand Prix van Saoedi-Arabië.

Op het circuit in Jeddah worden niet alleen Formule 1 races gereden. Zo werd de seizoensfinale van de 2022 World Touring Car Cup hier ook gereden. Het circuit werd hiervoor echter wel ingekort van 6.174 naar 3.450 km. De snelste werd door Gilles Magnus gereden in een Audi RS 3 LMS TCR, Magnus was tijdens deze race teamgenoot van Tom Coronel die in dezelfde auto reed.

We hebben de lay-out van dit geweldige Jeddah Corniche Circuit op poster afgedrukt. Deze is verkrijgbaar in verschillende afmetingen en in de varianten wit & zwart.