Zoek
Zoek

De Ferrari 488 pista: Iedereen praat erover

Maak kennis met de Ferrari 488 Pista, de nieuwste rode speedster van Ferrari. Bereid u voor om versteld te staan – wij zijn onder de indruk!

Ferrari heeft een flinke dosis wow-factor geïnjecteerd in de Pista, de ultieme versie van middenmotorige Ferrari V8 lichtgewichten. De Pista – “Track” in het Italiaans – is een direct eerbetoon aan Ferrari’s bijdrage aan de autosport. Hij erft zijn sportieve dynamiek en onberispelijke technologie rechtstreeks van het racecircuit. De verfijnde motor, voertuigdynamiek, gewichtbesparende oplossingen en aerodynamica van de Ferrari 488 Pista bieden onberispelijke track-achtige prestaties. Zowel op als naast de weg.

De lichtere, krachtigere versie van de fantastische 488 GTB werd onthuld op de 88e Autosalon van Genève. Alle auto’s in de Ferrari speciale serie – waaronder de 348 GT Competizione, 355 Challenge, 360 Challenge Stradale, 430 Scuderia en 458 Speciale – hebben uitzonderlijke kritieken ontvangen voor hun ongerepte rijeigenschappen en prestaties, maar (op papier) overtreft de Ferrari 488 Pista ze allemaal. Gezien Ferrari’s beperkte beschikbaarheid in oplage en de grote vraag naar zo’n hot item, had het ons niet verbaasd als de Pista al voor de productie uitverkocht zou zijn.

Ferrari 488 Pista Motor

De Pista motor erft zijn techniek van de 488 GTB roadster en de 488 Challenge GTE racer. Het is nu de krachtigste V8 in de geschiedenis van Ferrari. Zijn dubbele turbo is een geavanceerde evolutie van de turbo die in 2016 en 2017 de International Engine of the Year awards won. Verfijnde kenmerken zijn onder meer de uitlaatspruitstukken, inlaatplenums, drijfstangen, krukas en vliegwiel die bijdragen aan een toename van 50 pk ten opzichte van de standaard GTB.

Design

De Ferrari 488 Pista is het resultaat van Ferrari’s ervaring in de autosport. Denk daarbij aan maximale aerodynamische prestaties, zelfs op de weg. Diverse optimalisaties in de carrosseriestructuur en materialen resulteren in een totale toename van de downforce met 20 procent ten opzichte van de 488 GTB. Voor de Ferrari 488 Pista hebben Ferrari-ontwerpers innovatieve elementen gebruikt om zich te richten op functionele aerodynamische concepten. Deze omvatten een F1-geïnspireerde aërodynamische korte neus voor S-Duct en een verhoogde dolfijn-staart achterspoiler die de auto agressiever doet lijken. Bovendien blijven contrasterende randen op de bumpers en flanken zorgen voor lichtheid en efficiëntie die onmiskenbaar worden aangedreven door vermogen.

Exterieur

De sexy, sportieve en dreigende vorm van de nieuwe 488 Pista is het resultaat van radicale aerodynamica. Deze omvatten een op de F1 geïnspireerde neus en bumper, een nieuw ontworpen spoiler, diffusers en extra vlees aan de zijkanten. Allemaal opgedoft met een op de race geïnspireerde livery.

Interieur

Ook al heeft het exterieur een make-over gehad, daardoor is het interieur niet minder indrukwekkend. Het interieur is geïnspireerd op de racerij en het heeft een volledig zwart design met rode accenten. Koppel dit aan een innovatieve middenconsole van koolstofvezel en een aangepast instrumentenpaneel om de 488 Pista een voorsprong te geven op al zijn voorgangers.

Lichter en krachtiger

Met 1280 kg weegt de Pista maar liefst 90 kg minder dan het vorige 488 GTB-model. Met een extra 50pk in de krachtigste V8 die in de geschiedenis van Ferrari is gemaakt, ziet de Pista ook de grootste toename in motorvermogen ooit voor een speciale serie auto. Combineer deze twee factoren en de Pista bevindt zich in een speciale klasse binnen het Ferrari-gamma.

Ferrari 488 Pista Prestaties

Na het gedempte motorgeluid in de 488GTB, brengt de Pista het drama terug dat typisch bij Ferrari hoort. Hij ziet er onmiskenbaar Ferrari uit en klinkt onmiskenbaar Ferrari, maar laten we zeggen dat hij veel verfijnder is, een beetje slimmer, een beetje wendbaarder en een stuk verleidelijker.

Ferrari 488 Pista op poster

Wil jij deze droomauto aan jouw muren hebben hangen? Kijk dan snel naar de verschillende variaties die wij op poster aanbieden!