Zoek
Zoek

Bugatti Chiron Pur Sport

16,9524,95

De Bugatti Chiron Pur Sport is een lust voor het oog. Hij kost een slordige 3,2 miljoen euro, maar dan heb je ook een ware hyper car. Dit resulteerd in een auto met een topsnelheid van 350 km/u en een acceleratie van 0 naar 200 in een kleine 6 seconde. Hiermee is de Bugatti Chiron Pur Sport de snelst accelererende bolide die Bugatti ooit gemaakt heeft.

De Bugatti Chiron Pur Sport is een lust voor het oog. Hij kost een slordige 3,2 miljoen euro, maar dan heb je ook een ware hyper car.

Bugatti verfijnde de formule die zijn Veyron beroemd maakte met de Chiron. Sinds zijn debuut heeft de automaker het nieuwe model tot het uiterste gedreven met de Chiron Super Sport 300+. Bugatti gaat de andere kant op met de Chiron Pur Sport die eerder dit jaar werd onthuld. De topsnelheid, die voor een Bugatti wordt sterk beperkt tot slechts 351 kilometer per uur. Hiermee concentreerde concentreerde zich op het rijgedrag en bracht aanzienlijke wijzigingen aan in de prestaties van de hypercar, Waarom?

Bugatti geeft toe dat een hoge snelheid en snel bochten nemen niet samengaan met dezelfde auto. Bugatti wilde de Pur Sport afstemmen op wendbaarheid, zodat de auto “voelbare prestaties” zou leveren. Ook wijzigde ze de chassis afstelling, verstijfde de veren, veranderde het wielcamber en ontwikkelde om te beginnen een nieuwe band met Michelin. Bugatti verkortte ook de versnellingen met 18 procent en verminderde het gewicht met 50 kilo, waarbij de topsnelheid werd opgeofferd in het streven naar “wendbaarheid, handling, elasticiteit en acceleratie”.

Dit resulteerde in een auto met een topsnelheid van 350 km/u en een acceleratie van 0 naar 200 in een kleine 6 seconde. Hiermee is de Bugatti Chiron Pur Sport de snelst accelererende bolide die Bugatti ooit gemaakt heeft.

Voor jou als autoliefhebber is het waarschijnlijk lastig om ooit de eigenaar te zijn van een Bugatti Chiron Pur Sport. Om die droom toch levend te houden, hebben wij deze prachtige sportwagen in detail op poster gezet. Heb jij een andere droomauto kijk dan in onze webshop verder tussen onze andere designs!

DIT vind je ook leuk!