Zoeken
Zoeken

BMW M4 GT3: De Ultieme Raceauto voor op de Weg

De geschiedenis

De BMW M4 GT3 is een auto die zijn roots diep in de motorsport heeft. BMW introduceerde de M4 GT3 in 2020 als opvolger van de succesvolle M6 GT3. De auto is ontworpen om te voldoen aan de FIA GT3-reglementen en is bedoeld voor klantenteams in wereldwijde racecompetities. Sinds zijn debuut heeft de M4 GT3 indruk gemaakt met tal van overwinningen en podiumplaatsen in gerenommeerde races zoals de 24 uur van Spa en de Nürburgring.

De prestaties van de BMW M4 GT3

De prestaties zijn ronduit indrukwekkend. Onder de motorkap ligt een 3,0-liter zes-in-lijn turbomotor die meer dan 500 pk produceert. Deze krachtbron zorgt ervoor dat de M4 GT3 razendsnel is, met een topsnelheid die ruim boven de 300 km/u ligt. De auto is uitgerust met een sequentiële zesversnellingsbak die razendsnel schakelt, waardoor de rijervaring nog spannender wordt. Dankzij geavanceerde aerodynamica en een uitgebalanceerd chassis biedt de M4 GT3 ongelooflijke grip en stabiliteit op het circuit.

Uiterlijk en interieur van de BMW M4 GT3

Qua uiterlijk is de BMW M4 GT3 een echte eyecatcher. Hij heeft een agressief design met brede wielkasten, een grote achterspoiler en een opvallende diffuser die niet alleen voor de show is, maar ook functioneel bijdraagt aan de aerodynamica. Het interieur is volledig gericht op de racerij, met een minimalistisch ontwerp dat is afgestemd op gewichtbesparing en functionaliteit. Je vindt er een volledig digitale cockpit met een multifunctioneel stuur en racekuipstoelen die maximale ondersteuning bieden tijdens hoge G-krachten.

Prijs in Nederland

De BMW M4 GT3 is een exclusieve raceauto en dat komt ook tot uiting in de prijs. In Nederland begint de prijs van de M4 GT3 rond de €500.000, afhankelijk van de specificaties en eventuele extra opties. Dit maakt hem voornamelijk toegankelijk voor professionele raceteams en zeer gepassioneerde privéverzamelaars.

Kortom, dit is een indrukwekkende machine die de grenzen van prestaties en technologie verlegt. Of je nu een professionele coureur bent of een fervente liefhebber van motorsport, deze auto biedt een onvergetelijke rijervaring die zijn prijs meer dan waard is.

Als échte BMW fan moet je even een kijkje nemen naar ons assortiment BMW posters!