Zoeken
Zoeken

Bahrain Circuit

16,9524,95

Bahrain International Circuit (BIC) is een ultramoderne motorsportfaciliteit in het hart van de Sakhir-woestijn. Het circuit is ontworpen door de beroemde Duitse ingenieur Hermann Tilke en bevat veel kenmerken van de lokale cultuur.

De bouw van de hele faciliteit, die ongeveer $ 150 miljoen kostte, nam minder dan 18 maanden in beslag. Een hele prestatie gezien de enorme inspanning die nodig was om het land te ontwikkelen.

Het Bahrain Circuit beschikt over vijf FIA-gecertificeerde baan lay-outs, meer dan waar ook ter wereld. Hierdoor kan het circuit een scala aan autorace-evenementen organiseren. Op het 5,412 kilometer lange Grand Prix-circuit worden regelmatig internationale races gehouden. Denk aan de Formule 1 Bahrain Grand Prix, het FIA World Endurance Championship Six Hours of Bahrain, races in de GP2-serie en de Porsche Mobil 1 Supercup.

Het circuit van Bahrein is circuit gemaakt voor hoge topsnelheden, in totaal zitten er vier rechte stukken in waar makkelijk de 300 km/h gehaald kan worden. Dit neemt niet weg dat het circuit wel een aantal verraderlijke punten heeft. Bocht 1 heeft een zeer lastige draai, deze draait namelijk terug naar rechts die vervolgens overgaat in bocht 2 die weer links naar beneden gaat. Ook bochten combinatie 9 op 10 die met dubbele linker naar beneden gaat is listig. Op tijd remmen is bij deze bocht extra essentieel. De bochten combinatie vanuit 4 naar 8 is zeer spectaculair, een vloeiende S als het ware.

De moeilijkheidsgraad voor dit circuit is gecategoriseerd op “easy”. Hoewel er genoeg uitloopstroken zijn blijft het opletten geblazen.

Nu hebben we dit circuit op papier gezet en hij is nu voor jou verkrijgbaar. Heb jij een andere droom circuit of auto kijk, dan verder in onze webshop tussen de andere designs!

DIT vind je ook leuk!